четвер, 5 жовтня 2023 р.

Про участь в апробації програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

 

Про участь в апробації програми виховних заходів

«Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

з питань попередження торгівлі людьми для учнів 5-6 класів.

 

Український фонд «Благополуччя дітей» запрошує педагогічних працівників, які працюють з учнями 5-6 класів, для співпраці з метою пілотування програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» з питань попередження торгівлі людьми.

 

Ми вважаємо, що з дітьми можна і варто говорити про все, що підготує їх до безпечного дорослого життя. Але робити це треба обережно, виважено, психологічно грамотно та послідовно. Однак ми не пропонуємо говорити з дітьми про торгівлю людьми. Натомість допомагаємо їм вирости з повагою до себе та інших, критичним мисленням і громадянською свідомістю. І саме формування цих навичок закладене у запропонованій методиці.

Головні орієнтири програми:

·                     сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості;

·                     розвиток навичок безпечної і відповідальної поведінки, уміння адекватно ухвалювати рішення у різноманітних, у тому числі складних, життєвих ситуаціях;

·                     визначення та формування громадянської позиції особистості.

Стрижнева ідея програми втілена в інтерактивних сценаріях Досягторії, які базуються на концептуальній ідеї Нової Української Школи. Вправи, представлені у сценаріях занять, враховують вікові та психофізіологічні особливості розвитку учнів 5–6 класів.

Заняття відрізняються від уроків тим, що вони несподівані, інтимні, фантазійні, сповнені ритуалів, спрямовані на «проживання» певних емоцій та набуття навичок. А тому здобуті знання та вміння залишаться з дітьми на довгі роки й допоможуть їм навчитися поважати себе та інших, дотримуватися правил безпеки й бути відповідальними громадянами своєї країни.

Програма «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для роботи з учнями 5-6 класів розроблена фахівцями Українського фонду «Благополуччя дітей» (УФБД) на запит Міністерства освіти і науки України з метою попередження торгівлі людьми шляхом формування життєвих навичок (раніше фондом вже були розроблені матеріали для роботи з учнями 1-4 класів та 7-11 класів, які схвалені МОН для використання в освітньому процесі).

Наступний крок - це пілотування матеріалів програми з учнями. За результатами апробації автори програми фіналізують програму та представлять її матеріали на комісію МОН для затвердження.

Участь безкоштовна, свідоцтво передбачене. Ми покриваємо витрати, пов'язані з участю в офлайн-заході.

Ознайомитися з графіком навчальних заходів, іншими деталями та залишити заявку на участь можна за цим посиланням https://forms.gle/tfPrZSPfcP6NuzHn9

Із запитаннями, будь ласка, звертайтеся до менеджерки спільнот Українського фонду “Благополуччя дітей” Катерини Запєвалової на електронну адресу k.zapievalova@childfund.org.ua..

Немає коментарів:

Дописати коментар