понеділок, 11 грудня 2023 р.

Особливості роботи практичного психолога ЗЗСО з випадками сімейного насильства

 

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня в рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» проводяться активності з метою привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У рамках Всеукраїнської акції  16 днів проти насильства практичні психологи закладів освіти міста, інклюзивно-ресурсного центру зібралися 07.12.2023 р.  у Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі обговорити  особливості роботи практичного психолога ЗЗСО з випадками сімейного насильства.

Учасники ознайомилися з напрямами роботи Денного центру та можливостями співпраці з питань попередження та протидії домашньому насильству.

Фахівці Центру  актуалізували наявні знання учасників щодо основних аспектів домашнього насильства, поділилися досвідом роботи з окремими випадками, запропонували створити дорожну карту супроводу, що сприятиме збільшенню ефективності надання допомоги.

Також важливими є питання, пов'язані з домашнім насильством, в сім'ях, де є діти з особливими освітніми потребами.


Немає коментарів:

Дописати коментар