вівторок, 3 березня 2015 р.

Потурбуйтеся про особисту безпеку

«Якщо  вас буде оточувати тисяча вмираючих від спраги,
а у вас лише порожнє відро, то ви нічого не зможете зробити,
 поки не наповните його водою.
Ви зможете дати іншим будь що лише в тому випадку,
якщо спочатку у вас буде що дати.»

5 лютого 2015 р. на базі  Тернопільської класичної гімназії відбулося чергове  засідання інтервізійної групи психологів навчальних закладів міста Тернополя.
У засіданні брав  участь обласний психотерапевт, голова Тернопільського осередку Української спілки психотерапевтів Олег Гуковський. Він провів ворк-шоп на тему «Безпека».
Цього разу присутніми були психологи, соціальні педагоги та педагоги навчальних закладів , волонтери громадської організації, яка готує просвітницькі відеоролики з різних тем захисту в сучасних умовах.
Питання особистої безпеки чи не найактуальніше сьогодні, в умовах військових дій, що продовжуються на сході України,  для кожного з нас. А працівникам «допомагаючих» професій треба ще й створити  «поле безпеки» для тих, кому вони прагнуть допомогти, що збільшує навантаження на фахівця та несе ризик емоційного вигоряння.
Під час ворк-шопу йшла розмова про те, що почуття безпеки - це щось таке всередині нас, наші внутрішні відчуття, які дають нам опору та ресурс і  то є базова потреба , яка лежить в основі всіх потреб людини. 
Безпечне місце, безпечні люди, «валізка безпеки» - три опори, на які можна опертися, щоб в першу чергу зарадити собі, а потім ще й допомогти іншому.




Немає коментарів:

Дописати коментар