пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

психологічна служба як учасник Міжрегіонального інтегрованого семінару "методична мобільність як умова підвищення пед.майстерності вчителя зарубіжної літератури".

"Ми не самотні у Всесвіті. 
У кожного з нас є безлімітний 
(і, зауважте, безкоштовний) 
доступ до спільного для планети 
колективного підсвідомого, яке повчає нас,
 як тільки ми звернемося до нього з запитанням».
Вікторія Назаренко, психолог

У рамках міжрегіонального інтегрованого семінару "Методична мобільність як умова підвищення педагогічної майстерності вчителя зарубіжної літератури", який проводився 19-20 жовтня 2-017р. було проведено зустріч - знайомство з фахівцями психологічної служби м. Вінниця,  спільно з методистом ТКМЦ Ковальчук Л.М. - інтегрований психолого-педагогічний тренінг  з інтерактивної бібліотерапії  "Далекоглядне одне лиш серце. Найголовнішого очима не побачиш" за твором А.де сент-Екзюпері "Маленький принц", а також майстер-клас "Осінній кава-дзен. Пошук внутрішніх ресурсів."
Цікавим було відвідання творчої лабораторії методиста ТКМЦ Ковальчук Л.М.,  зокрема, відкритого уроку "Сила ангельської пір"їнки" за філософською та дуже терапевтичною притчею - казкою Оксани Весни "Які ж вони, янголи", на якому була присутня  авторка.  
Дуже інформативним був і майстер-клас вчительки зарубіжної літератури Борщівської загальноосвітньох школи №2 Чоловської О.С. "Урок мовою серця" . 





Бібліотерапія – це терапія читанням.
Згідно MayHowie – це «використання літератури та аудіовізуальних матеріалів для відповідно організованої бібліотерапевтичної діяльності, яка впливає на розвиток особистості, і яка проводиться переважно у вигляді спрямованих дискусій та бесід» (1978).

Застосуванню бібліотерапії в педагогіці сприяє те, що учні вже знаходяться в атмосфері, яка сприяє і читанню, і сприйняттю, зустрічатися з ними можна щоденно, спостерігаючи у всіх можливих ситуаціях.  Лікувальне читання легко включити до шкільної програми.





Немає коментарів:

Дописати коментар