четвер, 23 січня 2020 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я 2019

Світлина від Галини Несмашної.10 ЖОВТНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я 2019.


ЦЬОГО РОКУ ВСЕСВІТНЯ ФЕДЕРАЦІЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я (WFMH) ВИРІШИЛА ЗРОБИТИ «ПРОФІЛАКТИКУ САМОГУБСТВ» ОСНОВНОЮ ТЕМОЮ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я.




ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ'Я І ПРОФІЛАКТИКА СУІЦИДУ

WORLD MENTAL HEALTH DAY 2019MENTAL HEALTH PROMOTION AND SUICIDE PREVENTION

Змусити людей говорити про тему, яка має табу та яку багато хто вважає помилковою й забобонною ідеєю, допоможе громаді дізнатись про фактори ризику, щоб вони могли ідентифікувати та навчитися їх вирішувати.
Запрошуємо вас приєднатись до кампанії до Дня психічного здоров'я 2019 року.
Самогубство- це крик про допомогу,
який не був почутий!
Багато з тих, хто наклав на себе руки, насправді бажали не смерті, а хотіли позбутися нестерпних переживань або ж уникнути жорстоких реалій життя, не бачачи в той момент іншого виходу. Однак, самогубство — це не спосіб вирішення проблем.
Розкажіть це дітям:‼️‼️‼️👇
Іноді здається, що ніхто й ніколи тебе не зрозуміє, твоя проблема- унікальна, а розповісти про неї страшно, соромно або нІкому.
Але і в цьому випадку є вихід!‼️
Світлина від Галини Несмашної.
Якщо ви опинились у складній життєвій ситуації, подзвоніть на
Національну дитячу «гарячу» лінію за номером

116 111
(з мобільного)
або
0 800 500 225 (зі стаціонарного).
Лінія працює у будні з 12:00 до 16:00. Дзвінки безкоштовні. Лінія є анонімною та конфіденційною.

До відома психологів‼️‼️‼️‼️:
У статті з сайту інформаційного агенства УНІАН вказано, що
"...У світі відомо кілька випадків, коли підлітки зводили рахунки з життям після прочитання роману Стейс Крамер «50 днів до мого самогубства».
Роман «50 днів до мого самогубства» вважається культовим серед підлітків. Сюжет роману крутиться навколо шістнадцятирічної дівчини, яка хоче покінчити життя самогубством через розлучення батьків і невдач в житті. Вона ставить собі за мету: прожити 50 днів, після чого вирішити, жити їй чи померти. З кожним днем її проблеми стають все більш серйозними, що ще більше підштовхує головну героїню до самогубства.
І все це, незважаючи на те, що книга завершується своєрідним хеппі ендом і героїня насправді залишається живою!
Пропоную фахівцям провести обговорення книги та можливих ризиків (або ж способів) її використання. ‼️Загалом, обговорення книги могло б стати непоганим способом обговорити і питання профілактики самогубств серед неповнолітніх.
У книзі гарно зображено різні поведінкові ознаки та фактори ризику, що могли призвести до самогубства головної героїні. (перелік ознак на одному з прикріплених зображень) 👇
Що могли б запропонувати їй дорослі, щоб змінити ситуацію? Чи могли вони розпізнати наміри дівчинки?
Запрошую фахівців психологічної служби, батьків, усіх зацікавлених осіб обговорити твір та питання профілактики самогубств серед неповнолітніх 11.10.2019 о 14.30 тут у ФБ.
прочитати твір можна он-лайн за посиланням👇

Немає коментарів:

Дописати коментар