понеділок, 18 травня 2020 р.

Карантин без стресу


19 травня 2020 року в рамках 4-го освітнього трансфер-містечка інноваційних можливостей Тернопільського комунального методичного центру науково- освітніх інновацій та моніторингу у підлокації «Zoom» відбулася он-лайн зустріч для батьків "Карантин без стресу", яку проводила методист ТКМЦНОІМ, психолог, психотерапевт методу Позитивна психотерапія, травматерапія EMDR Несмашна Галина Євгенівна.

Ізоляція, дистанційне навчання і дистанційна робота, необхідність поєднувати різні функції і різні ролі і все це в межах обмеженої території власного дому; дитячий непослух та чудеса креативності у придумуванні занять своїм нащадкам; шквал інформації та необхідність її критичного осмислення;истрах за майбутнє і втома від невизначеності у теперішньому…Все  це батьки, які мають дітей,  переживають впродовж двох місяців....


Але чи  бачимо ми за всілякими проблемами, обмеженнями  і небезпеками позитивні сторони і можливості цієї ситуації, шанси, і перспективи, які відкривають перед нами нові горизонти для розвитку; чи знаємо, що у кожній кризі є шанс. Ці та інші питання висвітлювалися впродовж зустрічі.

Учасники розглядали, як впливають кризові події на наше самопочуття, як важливо, щоб батьки  мали ресурси справлятися зі стресом, бо це - запорука того, що дитина також справлятиметься з ним; говорили про позитивні сторони карантину, про емоції, з якими перебували на ньому; виконували проективні вправи, які дають змогу краще зрозуміти, що відбувається з ними самими та їх дітьми, які потреби можуть "ховатися" за  тим чи іншим варіантом  малюнка.
У рамках зустрічі учасники мали змогу  відкрити для себе щось нове у собі та інших, краще зрозуміти себе і свою дитину, поглибити існуючі знання, віднайти ресурси для проживання якісного життя в умовах карантинних обмежень.
Про інтерес до теми, потребу в психологічному супроводі, аналізі ситуації та ресурсах справлятися з нею, свідчила кількість учасників (більше 100), їх активність та побажання на наступні зустрічі.
Серед учасників он-лайн зустрічі були батьки, педагоги, працівники психологічної служби, що якнайнаочніше доводить: усі ми є учасниками освітнього процесу, ми - разом, у нас спільні цілі  та інтереси.


Презентацію до зустрічі можна переглянути за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1yyYB9bd1c10cI9oytMwOrjp9WWFLS0uc/view?usp=sharing

методика "Баранець в пляшці" (варіанти інтерпретацій)
[коди доступу: ]




пропередній запис охочих відвідати заняття  вівся у гугл-формі,  про інтерес до теми  можна  зрозуміти за кількістю зареєстрованих учасників.

запис зустрічі


запис викладено "як є", без обробки, тому краще прокручувати організаційні моменти,  не витрачаючи на них час.  


















Немає коментарів:

Дописати коментар