середу, 12 квітня 2023 р.

проєкт DECIDE, «Стаємо сильнішими разом!».

 Проєкт DECIDE у партнерстві з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту розпочинає реалізацію ініціативи «Стаємо сильнішими разом!», що покликана допомогти дітям, які постраждали від війни.


12 квітня 2023 року у прямому ефірі Міністерство освіти і науки України та швейцарськоукраїнський проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» презентували  «Нові компетентності вчителя в умовах воєнного стану» – перший напрям ініціативи «Стаємо сильнішими разом!». 

«Нові компетентності вчителя в умовах воєнного стану» – один із шести напрямів ініціативи, в межах якого для освітян планують провести тренінги про ненасильницьку комунікацію та інтеграцію дітей з-поміж ВПО. 

У презентації взяли участь: 
Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки України; 
Валентина Полторак, менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE; 
Марія Гриньова, національна експертка проєкту DECIDE; 
Олена Солнцева, експертка проєкту DECIDE; 
Діана Карпенко, експертка проєкту DECIDE. 
Модерувала онлайн-презентацію Анна Грищенко, експертка проєкту DECIDE та координаторка ініціативи. 

В ефірі команда проєкту DECIDE зокрема розповіла про психологічні аспекти самодопомоги педпрацівникам в умовах війни та про педагогічні аспекти роботи з дітьми, які опинилися в умовах війни. 

Початок о 12:00 
Онлайн-трансляція -  на Facebook-сторінках Міністерства освіти і науки України та швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». 

 Ініціативу «Стаємо сильнішими разом!» реалізує проєкт DECIDE спільно з Офісом Омбудсмана України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, Всеукраїнською Асоціацією ОТГ


СТАЄМО СИЛЬНІШИМИ РАЗОМ.

https://www.together.decide.in.ua/?fbclid=IwAR1pcUDXeD4gQeySOZS-TITsIOxReRdtNtCS__xFT4e_lM-1sh6fZBgXH4U

Стаємо сильнішими разом: для вчителів і керівників шкіл

Проєкт Decentralization for Improved Democratic Education та Міністерство освіти і науки України у прямому ефірі презентували перший напрям ініціативи «Стаємо сильнішими разом!» 💜
Українські діти по-різному проживають досвід війни. Хтось евакуювався за кордон, а хтось залишився в Україні, інші стали переселенцями всередині країни. У таких умовах дітям необхідна особлива увага та підтримка. Наслідки війни – це виклики, які потребують нових навичок від кожного з нас уже зараз.

Щоб допомогти дітям, які постраждали від війни, запустили ініціативу «Стаємо сильнішими разом!». У межах її 6 основних напрямів для освітян проведуть тренінги на різну тематику. Команда проєкту #DECIDE розповіла про перший напрям «Нові компетентності вчителя в умовах воєнного стану» та анонсувала перші вебінари.






Немає коментарів:

Дописати коментар