середу, 8 травня 2019 р.

Майстер-клас 
«Стабілізація внутрішніх ресурсів особистості «Внутрішня Дитина»



Анотація майстер-класу:
"Внутрішня Дитина", за Еріком Берном - дуже цінна частина особистості, це джерело інтуїції і щирих почуттів. 
Саме "дитяча" частина нашої психіки дозволяє нам переживати радість, творчість, захоплення, зачудування. Завдяки «Внутрішній Дитині» ми проявляємо цікавість, інтерес до нового, прагнення до незвіданого. 
На жаль, дитинство далеко не завжди буває щасливим і безхмарним. Іноді наші ранні дитячі спогади сповнені переживаннями образи, безвиході, гірким почуттям провини.  Якщо «Внутрішня Дитина» досі ображена на когось або стурбована чимось, не почувається в безпеці, або не дозволяє собі проявляти бажання чи почуття, це може вплинути на якість життя вже дорослої людини. Фахівцям, які працюють з дітьми, важливо мати свою виплекану, щасливу, спонтанну «Внутрішню дитину».

Мета майстер-класу: актуалізувати рефлексивну позицію психолога/педагога, усвідомлення важливості позитивного прийняття власного «Я», розвитку почуття власної гідності, навичок самоаналізу, здатності долати психологічні бар’єри, які заважають повноцінному самовираженню, ознайомити з методиками формування позитивного внутрішнього самовідчуття у дітей та дорослих.

Упродовж майстер-класу учасники мають змогу «доторкнутися» до своєї «Внутрішньої Дитини», проаналізувати нереалізовані потреби дитинства та знайти необхідні підтримуючі послання, пережити на власному досвіді особливості дитиноцентричного підходу, що дає змогу вдосконалити рефлексивні уміння фахівця, допомогти бути більш уважним до дитячих потреб.

Ресурсна колода метафоричних карт "Велика маленька Я" допоможе нам створити атмосферу спонтанності, ресурсності, творчості, тепла, задоволення моментом.



Немає коментарів:

Дописати коментар