четвер, 27 червня 2019 р.

співпраця з ТНПУ





20 травня 2019 року на кафедрі практичної психології ТНПУ імені Володимира Гнатюка відбувся науково-методичний семінар «Практика в системі професійної підготовки психологів: шляхи співпраці із соціально-психологічними установами м. Тернополя», на   якому було зібрано представників служб, установ, організацій, які приймають на своїй базі студентів-психологів. 



 

У семінарі взяли участь запрошені гості:
- Турецька Наталя Іванівна – директор Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю;
- Долішня Ірина Володимирівна – заступниця директора з питань комплексної соціальної реабілітації Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю;
- Білінська Тетяна Мирославівна – Тернопільський обласний центр зайнятості, начальник відділу організації профорієнтації та проф-навчання;
- Несмашна Галина Євгенівна – методист Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу;
- Горбоніс Тетяна Володимирівна – директор Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
- Шлюсар Оксана Зіновіївна – директор з розвитку громадської організації «ТМЖК» «Відродження нації»;
- Ковалишин Ірина Іванівна – психолог Тернопільської обласної лікарні «Хоспіс»;
- Мельничук Вікторія Володимирівна – психолог комунального закладу «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю»;
- Хрущ Андрій Романович – психолог Тернопільського благодійного фонду «Карітас».
Також активну участь у підготовці та проведенні семінару взяли викладачі кафедри та студенти бакалаврату і магістратури.
Засідання розпочала вітальним словом заступник декана факультету педагогіки і психології Чайковська Ганна Богданівна. Завідувач кафедри практичної психології доктор психологічних наук, професор – Радчук Галина Кіндратівна оголосила тему семінару та окреслила питання для обговорення:
1. Активізація співпраці з метою вдосконалення професійного становлення студентів психологів.
2. Налагодження співпраці між «Центром освітніх та психологічних інтерактивних технологій», що функціонує при кафедрі практичної психології ТНПУ імені Володимира Гнатюка та соціально-психологічними установами міста Тернополя.
3. Взаємодія з метою реалізації дуальної форми освіти.


У затишному колі викладачі кафедри та гості поділилися своїми труднощами та ідеями, обговорили можливі перспективи майбутньої взаємодії, торкнулися гострих питань, напрацювали нові напрямки ефективної спільної діяльності. 


На підставі обговорення питань удосконалення і поглиблення шляхів співпраці кафедри практичної психології ТНПУ імені Володимира Гнатюка та соціально-психологічних установ міста Тернополя було ухвалено: 

1. Зробити подібні науково-методичні семінари щорічними і проводити кожного року у травні місяці.
2. Розширити співпрацю з практичними установами та Центром освітніх та психологічних інтерактивних технологій, який функціонує при кафедрі практичної психології, з метою проведення психологічних та просвітницьких тренінгів для підвищення професійної кваліфікації (передбачено видачу сертифікатів учасникам активності).
3. Урізноманітнити форми співпраці шляхом проведення спільних семінарів з актуальних практичних проблем, конференцій, майстер-класів, тренінгів тощо.
4. Налагодити співпрацю кафедри практичної психології та соціально-психологічних установ з метою реалізації дуальної форми освіти.
5. Розширити форми волонтерської діяльності студентів на базах практики і розробити «Книжку волонтера».


Гарна була зустріч, приємно було побачитися з колегами, почути як вони працюють,обговорити нові ідеї! Спасибі організаторам!!

Немає коментарів:

Дописати коментар