понеділок, 24 лютого 2020 р.

ФІнал ІІІ альтернативної психологічної олімпіади "Терапевт власного Я".

19 лютого 2020 р. на базі ТЗОШ№18 було проведено фінал ІІІ альтернативної психологічної олімпіади «Терапевт власного Я». 
Мета олімпіади: формування в учнів навичок позитивного мислення, самостійного вирішення проблемних ситуацій, копінг-стратегій протистояння стресовим ситуаціям.



За перемогу цьогоріч змагалися 6 фіналістів - переможців 3-х відбіркових етапів, у яких взяли участь 30 учасників  із семи навчальних закладів міста (ТЗОШ№19, 20, 23, 24, ТСШ№3, ТНВК ШЛ№6 ім. Н. Яремчука, ТНВК ШЕЛ№9, ТТЛ).





Оцінювало учасників компетентне журі:


Радчук Галина Кіндратівна, доктор психологічних наук, професор, зав кафедри практичної психології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, 

Бригадир Марія Богданівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи, Тернопільського національного економічного університету, 
Гнатюк Юлія Володимирівна, заступник директора ТКМЦНОІМ,   
Возьна Ірина Володимирівна, головний спеціаліст відділу опіки та піклування служби в справах дітей управління  сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей, 
Іванюк Тетяна Михайлівна,практичний психолог  ТЗОШ№16 ,
Собчак Анатасія, переможниця фінального туру ІІ олімпіади  (2019р), учениця 10 класу ТНВК школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука.



На допомогу журі було створено лічильну комісію, роботу якої забезпечували студенти 3 курсу Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. 





Олімпіада проходила в 4 тури, у яких учасники мали змогу повправлятися у знанні психологічних понять, а також у вмінні презентувати себе, шукати плюси і мінуси у життєвих ситуаціях, використовувати засоби невербального спілкування. Завдання було складено так, щоб учасники продемонстрували та вдосконалили практичні навички, які знадобляться у повсякденному житті: вміння вирішувати проблеми, керувати своєю поведінкою, долати труднощі. 








Переможницею фінального туру олімпіади стала учениця 9 класу ТСШ № 3 Мельничук Марта.  Нагородою для неї став сертифікат на отримання  грошової премії згідно Положення про преміювання учнів та педагогічних працівників м. Тернополя, затвердженого рішенням міскої ради від 26.01.2016 №7/5/60 зі змінами та доповненнями , внесеними відповідно до рішення міської ради від  15.06.2018 №7/25/37.






Не залишилися поза увагою і ті, кому не пощастило вийти у фінал - для них було організовано 3 команди, які також мали свої завдання. Модераторами команд виступили студенти 1  курсу інституту  педагогіки та психології Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. 




За результатами змагань у  командах дипломом у номінації "Психологічна компетентність"  нагороджено ученицю 10 класу ТНВК школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука Полянську Христину.











Переможниці також отримали подарунки від членів журі, які були приємно вражені ерудованістю, інтелектуальним потенціалом, обізнаністю учасників заходу!!




Олімпіада пройшла в творчій та комфортній атмосфері, школярі сповна розкрили свої таланти, успішно відповіли на усі завдання за що й отримали заслужені нагороди: сертифікати учасників та дипломи фіналістів,  грамоти управління освіти і науки Тернопільської міської ради для переможців  та подарунки від Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу. 



Присутніх також було ознайомлено з умовами вступу на навчання за спеціальністю «психологія» до вищих навчальних закладів: Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка та Тернопільського національного економічного університету.















Немає коментарів:

Дописати коментар